Konfirmasjon 2024/2025


Bli kjent med troen – bli kjent med deg selv.

Har du tenkt noe på konfirmanttida di og hvor du vil ha den?

Konfirmanttida gir deg mulighet til å lete etter svar på noen av de store spørsmålene i livet. Spørsmål om tro og tvil, rett og galt, Gud og Jesus, meningen med livet, relasjoner til deg selv og andre mennesker. Du vil lære viktige ting som kan bety mye for livet ditt – og det skal være god plass til alle tankene og spørsmålene dine. Vi vil gjerne tenke og erfare sammen med deg. Uansett hvem du er eller hvordan du har det, er du velkommen som konfirmant i 3:16.

Undervisningen

Vi følger et undervisningsløp, utviklet av Awana. Med Awana ønsker vi å ta de unges tro på alvor. De er morgendagens kirke og ledere, men de er likefullt del av dagens kirke. I fellesskapet blant alle generasjoner lærer vi gjensidig av hverandre. Vi blir til i møte med hverandre. Undervisningen vil være en kombinasjon av bibel, grupper (bygge relasjoner gjennom samtale), samt lek og moro. Vi starter alle våre samlinger med et måltid. På denne måten sitter vi sammen, ser hverandre i øynene (ikke på mobilen), snakker og opplever at relasjoner bygges og skuldrene senkes. Vi vil også ha noen egne undervisningsøkter, som for eksempel:

  • Sosiale medier og skjermbruk
  • Sex, kjærlighet og relasjoner
  • Fake news / Kildekritikk
Vennskap og gode opplevelser

3:16 Konfirmasjon er ikke bare undervisning og samtaler om tro & tvil. Tidlig på høsten drar vi på hyttetur i nærheten for å bli bedre kjent. I november setter vi kursen mot GetFocused-festivalen (www.getfocused.no) i Tønsberg sammen med hundrevis av andre ungdommer fra hele Norge. Det store høydepunktet er nok for mange vår årlige utenlandstur på våren. Konfirmasjonstiden gir deg kule opplevelser med gode venner som du virkelig kan glede deg til! Lokalet vårt, Røde Mølle, er forresten som skapt for kreativ og ungdommelig utfoldelse; her bruker vi video & foto, heftig lyd & lys, musikk, dans & drama for å formidle. Vi er opptatt av at konfirmanten skal finne sine gaver og talenter, og få utvikle og forvalte de på best mulig måte. Det er ingen krav til å være døpt, eller at en må døpes, for å kunne stå til konfirmasjon hos 3:16.

Informasjon

Priser

Det koster 1900,- + 2500,- kroner å være konfirmant i 3:16. Dette inkluderer:

  • Kick-off!
  • Deltakelse på ungdomsfestivalen GetFocused
  • Helgetur til Gøteborg…!
  • Avslutningsfest før sommeren med overnatting på Røde Mølle
  • Reunion på Røde Mølle
  • Lett servering hvert konfirmasjonstreff
  • Fantastisk, viktig og relevant undervisning

Første del av beløpet betales ved oppstarten i september, den andre delen i januar. Det er mulig å søke om reduksjon/fritak fra konfirmantavgiften ved særlige behov. Slik søknad sendes skriftlig senest ved påmelding. Ta kontakt dersom du har spørsmål angående betaling.

Foreldre/foresatte

Foreldre og foresatte er selvsagt hjertelig velkomne i 3:16, og vi håper på en god dialog gjennom hele konfirmanttiden. I tillegg til foreldremøtet ved oppstarten i september, vil foreldre/foresatte bli invitert til MøllaSøndag som er vår gudstjeneste. Konfirmantene vil delta å minst 6 gudstjenester i løpet av konfirmanttiden, samt 4 ganger på vårt ungdomstilbud Mølla19 på lørdags kveld.

Viktige datoer

22.mai 2024: Informasjonsmøte på Røde Mølle, for konfirmasjonskullet 23/24. Fra klokken 19:00. Det blir lett servering.

27. april 2025: Konfirmasjonssøndag/festdag –  kl. 11:00 på Røde Mølle.

Oppdatering med info om første samling kommer!

Påmelding konfirmasjon 24/25

Påmelding til konfirmasjon
Konfirmantens fornavn
Konfirmantens etternavn
Sending